Brinkmann-filosofien

Her kan du se en oversigt over de artikler, som jeg har skrevet om Brinkmann-filosofien. De udgør en serie af 5 dele med dybtgående analyse og kritik af Svend Brinkmanns to første bøger, Stå fast (2014) og Ståsteder (2016). Artikelserien er offentliggjort på net-magasinet, Modkraft.

(Modkraft, 23.december 2016)
ANALYSE: Professor Svend Brinkmann er blevet en markant intellektuel stemme i debatten om bl.a. konkurrencestaten. Men hans kritik er fyldt af modsætninger.
http://modkraft.dk/artikel/hvad-er-egentlig-brinkmann-filosofiens-rinde

(Modkraft, 28.december 2016)
ANALYSE: ”Hvis det Brinkmannske forehavende – at tage nej-hatten på og stå fast – skal lykkes, bliver man nød til at mærke efter sig selv”. Læs anden del af analysen om ’Brinkmann-filosofiens’ ærinde og få et alternativ bud på 7-trins-guiden og en udvidet nej-hat.
http://modkraft.dk/artikel/brinkmann-kritik-r-vhulsfilter-er-en-udvidet-nej-hat-og-svaret-p-tidens-optimeringspres

 (Modkraft, 9.januar 2017)
ANALYSE: Er Svend Brinkmann i gang med at genindføre en stærk tro på en autoritær kraft i form af ’pligten’ i sit forsøg på at gøre op med selvudviklingstrangen? Han Ståsteder skal være et værn mod navlepilleri. Men selvudvikling kan faktisk hjælpe os med at begå os i en verden præget af nyttetænkning og instrumentalisering.
http://modkraft.dk/artikel/vil-brinkmann-genindf-re-pligt-og-droppe-lysten-s-er-det-p-tide-finde-nej-hatten-frem

(Modkraft, 25. januar 2017)
ANALYSE: Giver kærligheden mening, hvis den ikke må tage udgangspunkt i én selv? Er det overhovedet muligt at tilgive noget utilgiveligt? Og hvorfor skal vi møde døden med værdighed? Who fucking cares – om det bliver i skrig og skål eller i stoisk ro? Svend Brinkmanns ståsteder er i fare for at blive en del af den instrumentalisering, han ellers advarer imod.
http://modkraft.dk/artikel/hvem-g-r-op-i-om-vi-m-der-d-den-med-skrig-og-skr-l

(Modkraft, 30.januar 2017)
AFSLUTTENDE KRITIK af ’Brinkmann-filosofien’: Det kan virke som om, at Svend Brinkmanns bøger fortrinsvis henvender sig til et segment, der har sit på det tørre – af nogen kaldet café-lette-segmentet. De kan godt læne sig tilbage og filosofere over døden, mens de skummer mælkeskummet på kaffen.
https://modkraft.dk/artikel/m-ske-er-stoicisme-og-selvudvikling-ikke-s-langt-fra-hinanden-som-brinkmann-giver-udtryk