Begær og seksualitet
Her er en oversigt over de artikler, som jeg har skrevet om begær og seksualitet. De fokuserer primært på kvinden som subjekt i den heteroseksuelle begærsøkonomi – se ordlisten
(8.marts 2019, Filmmagasinet Ekko)
De mandlige instruktørers dunkle begær dominerer både i deres film og privatliv. Nu må tiden være kommet til, at de skal lære at styre sig, skriver debattør i anledning af kvindernes internationale kampdag.
https://www.ekkofilm.dk/artikler/malmros-bergman-og-trier/
(5. januar 2018, Politiken)
I stedet for at opfatte kvinder som ’ludere’ bør vi gøre mænd til heteroseksuelle begærsobjekter i det offentlige rum.
https://politiken.dk/debat/kroniken/art6279541/Kvinder-ses-som-ludere-i-det-offentlige-rum.-Det-samme-b%C3%B8r-g%C3%A6lde-m%C3%A6nd
(5. januar 2018, Politiken)
Den lille Havfrue er det perfekte kvindeforbillede 2018-01-05_Politiken_-_05-01-2018_print
(7.maj 2017, Politiken)
Både kulturel og biologisk kønsforskel skaber ulighed. Mænd sørger for egne lyster og behov. Kvinder må lære at klare sig selv.
http://politiken.dk/debat/kroniken/art5939392/Giv-de-kvindelige-konfirmander-en-dildo-s%C3%A5-kan-de-tilfredsstille-sig-selv.-Drengene-t%C3%A6nker-jo-kun-p%C3%A5-sig-selv
(8.januar 2016, Modkraft)
Et ja er et ja – og et nej er et nej. Så langt er vist nået til at forstå og acceptere hinandens grænser, når vi indgår seksuelle relationer. Men der opstår en gråzone, når et samtykke til sex er givet, hvor overgreb finder sted.
http://modkraft.dk/artikel/om-seksuelle-samtykker-og-overgreb
(27.juni 2014, Modkraft). Læs også under Identitet og andre måder, Film og teater.
http://modkraft.dk/artikel/man-slipper-ikke-uden-videre-uden-om-de-patriarkalske-strukturer-heller-ikke-i-kunst
(28.august 2013, Modkraft)
Hvad vil kvinden? spurgte Freud, som burde have læst eventyret om Den Lille Havfrue. Så havde han fået svaret. Kvinder vil, havfruer eller ej, det samme som mænd: realisere deres begær.
https://modkraft.dk/artikel/beg-rets-pris
Sex
(13.marts 2013, Modkraft)
Hvis kvinder kunne kneppe sig til orgasme, ville alle kneppe som kaniner, og al ligestillingsdebat og kønskamp ville være afblæst…
http://modkraft.dk/artikel/sex-den-lille-forskel-med-store-konsekvenser
(Politiken, 31.maj 2006)
Den muslimske kvinde tildækkes for at være usynlig for mandens begær. Den moderne, vestlige kvinde klædes modsat sådan, at hun i dén grad er synlig for hans begær. Begge dele udtrykker en kontrol af kvindens seksualitet. Er det tid til at kaste både bh’en og tørklædet på bålet?
https://politiken.dk/debat/kroniken/art5446940/Bher-og-t%C3%B8rkl%C3%A6der
(3.september 2000, Politiken)
Hvad foregår der i hovedet på danske filminstruktører fra von Trier til Clausen? De operer med et indirekte vi, som betyder os mænd. Det forudsætter et verdensbillede, hvor mænd er subjekter og kvinder objekter for dem. PDF-fil
Idoler
(23.juli 1998, Politiken)
Hvad er det helteagtige ved Spice Girls? PDF-fil
Særligt om prostitution
(11.marts 2014, Modkraft).
Kriminalisering af prostitution er et signal imod et patriarkalsk menneskesyn, hvor kvinder skal stille sig til rådighed for mænds begær. Forbud skal ikke ske af hensyn til de prostituerede, men for os andre og vores børn skyld.
http://modkraft.dk/artikel/prostitution-b-r-forbydes
(27.marts 2014, Modkraft, link i Information)
Prostitution er udtryk for mænd behov for sex uden relationelt besvær, men er det også en genvej for kvinder til uforpligtende sex uden at blive opfattet som billige ludere?
http://modkraft.dk/artikel/seksuel-tilfredsstillelse-uden-forpligtelse
https://www.information.dk/nyhedsblog/2014/03/seksuel-tilfredsstillelse-uden-forpligtelse
Prostituerede i filmens verden
(29.april 2013)
Like Someone in Love af Abba Kiarostami (2012), Eden af Megan Griffiths (2012), The Call Girl af Mikael Mercimain (2012), Concussion af Starcie Passon (2013). Læs også under Film og teater.
Hvis det er så ukompliceret og lækkert at have sex med fremmede og oven i købet få penge for det – hvad venter vi så på?
http://modkraft.dk/artikel/prostituerede-i-filmens-verden
Julia Roberts i Skelbækgade
(22.april 2013)
Pretty Woman (af Garry Marchall, 1990) og gadeprostitution i Skelbækgade. Cph Pax – arrangement ”Film on location”. Læs også under Film og teater.
CPH PIX stillede skarpt på prostitution ved at vise filmen Pretty Woman og invitere til debatmøde i Skelbækgade.
http://modkraft.dk/artikel/julia-roberts-i-skelb%C3%A6kgade